اعصاب و عروق اصلی دندان در یک بافت نرم قرار گرفته است که محل آن کانال های ریشه دندان می باشد. به این بافت نرم در اصطلاح پالپ می گویند و زمانی که دچار مشکلات معمول از جمله عفونت شود، شما نیاز دارید به درمان آن اقدام کنید. در چنین زمانهایی است که پیشنهاد دکتر به شما کمک گرفتن از روش درمان ریشه دندان می باشد.
می شود گفت زمانی که دندان فردی درگیر عفونت همراه با پوسیدگی می شود، تنها راه کمک درمان ریشه آن است. این نوع درمان به این طریق انجام می شود که ابتدا دندانپزشک اقدام به خارج کردن بافت خراب از ریشه دندان می کند. سپس باید کانال های ریشه دندان تمیز شوند و حفره های بوجود آمده توسط مواد ویژه پر گردند.
معمولا عفونت ایجاد شده در پالپ دندان ناشی از مواردی چون آسیب دیدگی، ترک و شکستگی و پوسیدگی های عمیق می باشد. از نشانه های این عفونت ها می توان به حساسیت دندان به دمای مایعات، خرابی قابل مشاهده دندان، تورم در ناحیه فک و لثه، درد و … اشاره کرد که با مشاهده آنها باید برای درمان ریشه دندان اقدام نمایید.
برای درمان از بی حسی موضعی استفاده می شود و میزان موفقیت این روش درمانی بالای ۹۰ درصد ثبت شده است.
برای درمان ریشه دندان با توجه به شرایط دندان و وضعیت عفونت ایجاد شده، از روش های متفاوتی استفاده می شود که شامل موارد زیر هستند :
زمانی که نشانه های مربوط به ایجاد آسیب و عفونت در پالپ موجود در ریشه دندان را مشاهده کردید باید برای درمان ریشه به متخصص مراجعه کنید تا با یکی از این روش ها فرآیند درمان شما به صورت کامل انجام گیرد.
فرآیند درمان ریشه دندان در چند مرحله صورت می گیرد که باید با دقت و مراقبت کامل این مراحل انجام شوند.
برای تشخیص میزان و سطح آسیب و همچنین تعیین روش مناسب جهت درمان ریشه دندان، متخصص درخواست عکسبرداری و رادیوگرافی دندان را می دهد.
بعد از اینکه معاینات اولیه انجام شد، با انجام بی حسی موضوعی در فک شما، دندانپزشک اقدام به برداشتن قسمت کمی از تاج دندان می کند و سطح پوسیده به طور کامل برداشته می شود.
زمانی که ریشه دندان ظاهر شد، امکان دسترسی دندانپزشک به پالپ عفونی شده وجود دارد و به طور کامل کانال ریشه دندان را از آن تخلیه می کند. توجه به این نکته ضروری است که عروق عصبی پالپ به طور کامل قطع شوند، تا در آینده باعث مشکل و درد برای فرد نشوند.
زمانی که پالپ به طور کامل خارج شد، باید کانال های ریشه به طور کامل تمیز شوند و برای پر کردن آماده شوند. برای اینکه بصورت کامل کانال تمیز شود با محلول های ویژه، آن را شستشو می دهند. این محلول هم عفونت های باقی مانده را برطرف می کند و هم عاملی برای مقابله با میکروب می باشد.
حالا که کانال های ریشه به طور کامل پاکسازی شده اند، دندانپزشک با استفاده از ماده گوتاپرکا، اقدام به پر کردن ریشه دندان می نماید. در نهایت یک پانسمان موقت روی دندان قرار می دهد.
با انجام این مراحل، درمان به طور کامل انجام می گیرد و فرد باید بعد از مدتی که پزشک مشخص می کند به طور کامل دندان را پر کند.
در موارد محدودی پیش می آید که به دلایل مختلف از جمله عدم تخلیه کامل ریشه دندان و یا ایجاد عفونت در کانال ریشه دندان، نیاز به درمان مجدد وجود داشته باشد. باید توجه شود که انجام درمان مجدد ریشه دندان، به مراتب سختتر از عصب کشی معمولی است و در مواردی نیاز می شود که فرآیند جراحی اپیکو روی دندان انجام شود.
برای اینکه با چنین شرایطی مواجه نشویم و نیاز نباشد درمان مجدد را انجام دهیم، باید به دلایل درمان مجدد که شامل موارد زیر می شود اهمیت بدهیم:
هر کدام از موارد بیان شده، خود منشا و دلایلی دارند. از جمله اینکه ایجاد پوسیدگی در دندان عصب کشی شده بخاطر خطاهای انسانی در زمان عصب کشی اولیه ممکن است ایجاد شود و یا اینکه عدم تشخیص بعضی از کانال های ریشه و شکل پیچیده این کانال ها مانند حالت انحنادار، باعث شود دندانپزشک از عصب آن ناحیه غافل شود.
برای تشخیص این مورد نیاز به عکس برداری می باشد تا بتوان از باقی ماندن موارد مشکل ساز در ریشه دندان مطلع شد.
ترمیم دندان شامل روش های مختلف دندان پزشکی است که طی آن دندانپزشک شما می تواند دندان های از دست رفته را جایگزین کند یا قسمت های از دست رفته ساختار دندان را ترمیم کند. چرا که ساختار دندان ممکن است به دلیل پوسیدگی، از بین رفتن ترمیم قبلی یا شکستگی دندان و وارد شدن ظربه به دندان از بین رفته باشد. فرآیند ترمیم دندان شامل انواع مختلفی از درمانها، مانند پر کردن، روکش، بریج، ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی است که متناسب با نیازهای خاص هر بیمار تعین میشود.
مراجعین به کلینیک دندان پزشکی به دلایل مختلفی به دنبال ترمیم دندان هستند، از جمله ترمیم دندان پوسیده ناشی از حفره های ایجاد شده، ترمیم دندان های آسیب دیده در اثر ضربه یا تصادف، ترمیم های زیبایی مانند تغییر رنگ یا اصلاخ فرم دندان ها. نکته حائز اهمیت که همواره با آن تاکید میشود، آن است که توجه سریع به مسائل دندانی نه تنها باعث حفظ دندان های طبیعی می شود، بلکه از اقدامات گسترده تر و پرهزینه تر نیز جلوگیری می کند و بر نقش حیاتی ترمیم دندان در حفظ سلامت کلی دهان و دندان تاکید می کند.
روشهای ترمیم دندان بر مواد مختلفی تکیه میکنند که هر کدام بر اساس ویژگیهای منحصر به فرد خود و مناسب بودن برای نوع خاص ترمیم انتخاب میشوند. مواد متداول و مورد استفاده در ترمیم دندان عبارتند از:
1. ترمیم دندان با آمالگام(Dental Amalgam):
آمالگام یکی از مواد پرمصرف و ماده ای بادوام و است که از مخلوطی جیوه، نقره، قلع و مس تشکیل شده است. برای چندین دهه در ترمیم هایی مانند پر کردن استفاده شده است.
2. ترمیم دندان کامپوزیت (Composite Resin):
ترمیم دندان با کامپوزیت که ماده ای به رنگ دندان است که از مخلوطی از ذرات پلاستیک و شیشه تشکیل شده است. به دلیل جذابیت زیبایی که دارد به طور گسترده برای پر کردن، روکشهای اینلی و آنلی و در ساخت روکش دندان استفاده می شود.
ترمیم دندان طیف گسترده ای از مزایایی را ارائه می دهد که به بهبود سلامت دهان، زیبایی و بهزیستی کلی کمک می کند. در اینجا یک توضیح جامع از مزایای کلیدی ترمیم دندان آورده شده است:
دندانپزشکی دیجیتال راسا با بهرهگیری از بهترین و با کیفیتترین برندهای کامپوزیت و ایمپلنت و مواد و متریال و تکیه بر دانش و تجربه تیم متخصص خود، لبخندی زیبا و ماندگار را برای شما به ارمغان میآورد.
استفاده از جدیدترین تجهیزات دیجیتال دندانپزشکی روز دنیا در مجموعه ما باعث ایجاد فضایی آرام و دلنشین و حس خوب مراجعه کنندگان به خدمات دندانپزشکی میباشد تا به لبخند رویایی خود دست پیدا کنند.
برای داشتن لبخندی زیبا و اعتماد به نفس بیشتر همین حالا با ما در ارتباط باشید.
کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک راسا میباشد